راه آهن سراسری سیبری

اولین خط راه آهن در روسیه حدود ۱۸۰ سال پیش بین سنت پترزبورگ و شهر پوشکین افتتاح شد. حدود ۸۰ سال بعد، یعنی در سال های پایانی حکومت تزاری، روسیه طولانی ترین شبکه راه آهن جهان یعنی «راه آهن سراسری سیبری» یا «ترانس سیب» را افتتاح کرد.
این مسیر که حدود ۹۳۰۰ کیلومتر طول دارد، مسکو را در یک سفر یک هفته ای به «ولادی واستوک» در شرق روسیه و نزدیک دریای ژاپن وصل می کند.
با راه افتادن راه آهن در سیبری، این منطقه که تا قبل از آن به سختی قابل دسترسی بود، رشد چشمگیری پیدا کرد. علاوه بر این، شاخه هایی از این مسیر، روسیه را به چین و مغولستان وصل می کنند.
قطارهای این مسیر طولانی، هم کوپه های لوکس و درجه یک و اختصاصی دارد و هم «پلاتسکارت» که چیزی شبیه خوابگاه سربازخانه هاست.
قیمت بلیت مسیر مسکو – ولادی واستوک از حدود ۳۰۰ دلار شروع می شود و کوپه های لوکس حدود ۱۲۰۰ دلار قیمت دارند.
اگر قصد خرید بلیت دارید، این سایت به زبان انگلیسی به کارتان می آید: www.transsiberianexpress.net

لازم به توضیح است که با آغاز به کار راه آهن «چین اروپا» به طول ۱۳ هزار کیلومتر که چین را به اسپانیا متصل می کند، «راه آهن سراسری سیبری» از این به بعد در جایگاه دوم قرار دارد و دیگر طولانی ترین راه آهن دنیا نیست.
از نظر طول شبکه راه آهن، روسیه با داشتن حدود ۱۲۸ هزار کیلومتر خط آهن، در رتبه سوم دنیا بعد از آمریکا و چین قرار دارد. در مورد ایران، این رقم حدود ۱۳ هزار کیلومتر است.

بهروز بهادری فر
مطالب مرتبط:
پلاتسکارت

2 فکر می‌کنند “راه آهن سراسری سیبری

  1. بازتاب: اینفوگرافیک: سیبری | آی لاو راشا

  2. بازتاب: آلبوم عکس: سیبری (کراسنایارسک) در قرن بیستم | آی لاو راشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *