اینفوگرافیک: سیبری

نقشه، اینفوگرافیک، روسیه، سیبری، روسیه اروپایی، روسیه آسیایی، مسکو

روسیه از «کی‌یِف» پایتخت امروزی اوکراین شروع شد، به مرور زمان به سمت شرق حرکت کرد و در نهایت اطراف مسکو مستقر شد.
در قرن ۱۶ میلادی، یعنی در زمان تزار «ایوان مخوف» (تقریبا همزمان با شاه عباس صفوی) بود که روسیه بعد از ۲۵۰ سال از شر یوغ اقوام مغول آزاد شد.
به میمنت این پیروزی و به دستور «ایوان مخوف»، کلیسای «سنت باسیل» در میدان سرخ مسکو ساخته شد. همان بنای معروف با گنبدهای پیازی شکل.
بعد از این بود که ماجراجویی های روسیه برای فتح سرزمین های شرقی تر، یعنی پشت کوه های «اورال» آغاز شد.

قزاق مشهوری به نام «یرماک» (Yermak) و نیروهایش، با کمک مالی خاندان «استروگانوف» (همان خاندانی که بیف استروگانوف به نام آن هاست)، از طریق رودخانه، از کوه «اورال» عبور کرد وارد بخش آسیایی روسیه (سیبری) شد و بعد از شکست شمالی ترین سرزمین مسلمان نشین (مغول) آن زمان، «فتح سیبری» را که حدود دو قرن به طول انجامید، کلید زدند.

حدود ۱۰۰ سال پیش، یعنی در آخرین سال های حکومت تزاری و قبل از انقلاب کمونیستی شوروی، «راه آهن سراسری سیبری» که مسکو را در یک سفر یک هفته ای به «ولادی واستوک» در شرق روسیه و نزدیک دریای ژاپن وصل می کند، افتتاح شد. و باعث پیشرفت سریع و رونق اقتصادی سیبری شد که تا به امروز ادامه دارد.

در زمان شوروی هم، اردوگاه های کار اجباری (گولاگ)، با استفاده از نیروی کار رایگان زندانیان، به شهرسازی و زیرساخت های سیبری کمک کردند.

روسیه صنایع قوی و پیشرفته ای ندارد و شدیدا وابسته به نفت و گاز و منابع زیر زمینی است. از این جهت، سیبری، به دلایل منایع عظیم طبیعی، از جمله الماس، آلومینیوم و… بخش بسیار مهمی از اقتصاد روسیه را تشکیل می دهد.

بهروز بهادری فر
نسخه فیس بوک: https://goo.gl/oWPoSz

مطالب مرتبط:
یاقوتستان روسیه
راه آهن سراسری سیبری
رودخانه «چوساوایا»
خانواده «لیکوف» و ۴۰ سال انزوا
اقوام «چوکچی»

8 فکر می‌کنند “اینفوگرافیک: سیبری

  1. بازتاب: آلبوم عکس: سیبری (کراسنایارسک) در قرن بیستم | آی لاو راشا

  2. امیر

    روسیه از صنایع نظامی، هسته ای و هوا فضای پیشرفته ای برخوردار است که از این نظر حتی از آمریکا نیز پیشرفته تر است. روسیه در حال حاضر قوی ترین تانک و زیردریایی دنیا را می سازد که از انواع آمریکایی آن پیشرفته تر و دارای قابلیت های به مراتب بیشتری است. از نظر هواپیما ی جنگی اگر از آمریکا بهتر نباشد بدتر نیست. از نظر سیستم های پیشرفته پدافند موشکی، موشک های اس ۴۰۰ به مراتب قابلیت بیشتری از پاتریوت آمریکا دارند. از نظر صنایع هلیکوپتر سازی روسیه از آمریکا بهتر است. به همین دلیل روسیه در سال گذشته نزدیک به یک سوم تجارت سلاح دنیا را در اختیار داشته و سود زیادی از این راه بدست آورده که قابل مقایسه با فرانسه و بریتانیا نبوده که تنها سهم اندکی از این تجارت را داشته اند. از نظر صنایع هسته ای شرکت روس اتم بیشترین قرارداد برای ساخت راکتورهای اتمی در کشورهای مختلف را دارد که از این نظر در دنیا اول است. از نظر صنایع هوا فضا در حال حاضر روسیه تنها کشوری است که می تواند انسان به فضا بفرستد و شرکت ناسا بعد از ناکامی های خود در فرستادن انسان به ایستگاه فضایی، یک قرار داد ۵۰۰ میلیون دلاری با روسیه بسته که تا سال ۲۰۲۰ فضانوردان آمریکایی مانند سالهای گذشته با فضاپیماهای روسی جابجا شوند.

    پاسخ
  3. بازتاب: عکس روز: حاشیه رودخانه چوساوایا | آی لاو راشا

  4. بازتاب: «شیگیر»، قدیمی ترین مجسمه چوبی جهان | آی لاو راشا

  5. بازتاب: آلبوم عکس: مردم روسیه – ۱۵ | آی لاو راشا

  6. بازتاب: شوبا | آی لاو راشا

  7. بازتاب: «آلتای»، شش های اکسیژن ساز کره زمین | آی لاو راشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *