کالینینگراد، سرزمین کهربا

کالینینگراد

«کالینینگراد» (Kaliningrad) غربی ترین بخش روسیه است که جدا از خدا روسیه و در سواحل دریای بالتیک، یعنی در خاک اروپا واقع شده است.
این منطقه بخشی از دولت «پروس» (آلمان امروزی) بود که بعد از جنگ جهانی دوم به طور کامل به دست شوروی افتاد و در جریان جنگ سرد به عنوان پایگاه نظامی مورد استفاده قرار گرفت و تا به امروز سامانه های دفاعی روسیه را در خود جای داده است.

نزدیکی به اروپا باعث شده است که این شهر حال و هوایی متفاوت از دیگر شهرهای روسیه داشته باشد. از نوع معماری شهر گرفته تا آب و هوای ساحلی و رفتار مردم این شهر اروپایی است. به عنوان مثال، در این شهر خیلی دوچرخه می بینید.

بزرگ ترین معدن کهربای دنیا در«کالینینگراد» قرار دارد. صنایع دستی و جواهرات ساخته شده از کهربا (به روسی: یانتار) در کشورهای حاشیه دریای بالتیک و در روسیه خیلی طرفدار دارد.
«اتاق کهربا» در «کاخ کاترین» از دیدنی ترین جاذبه های شهر «سنت پترزبورگ» است که تماما از کهربا و طلا و آینه ساخته شده و خود داستانی شنیدنی دارد که در آینده درباره آن مطلبی خواهیم داشت.

اتاق کهربا، روسیه، سن پترزبورگ، سنت پترزبورگ، کاخ کاترین

اتاق کهربا، روسیه، سن پترزبورگ، سنت پترزبورگ، کاخ کاترین

«امانوئل کانت» فیلسوف برجسته آلمانی، متولد «کالینینگراد» بوده، ولی بر خلاف شاعران ایرانی که به واسطه محل تولد یا دفنشان، کشورهای دیگر آنان را مصادره می کنند، روسیه ادعایی بر روسی بودن کانت ندارد.

نام اصلی و آلمانی این شهر «کونیگزبرگ» (Königsberg) به معنی «شاهکوه» بوده که در زمان شوروی به «کالینین گراد» به معنی «شهر کالینین» تغییر پیدا می کند. «میخاییل کالینین» (Mikhail Kalinin) از یاران نزدیک لنین و استالین، رهبران شوروی، و در اصل «آدم» استالین بود.
در شوروی سه شهر به نام این سه رهبر سیاسی نام گذاری شد:
«لنینگراد» که امروزه «سنت پترزبورگ» نام دارد.
«استالینگراد» که امروزه «ولگوگراد» نام دارد.
«کالینینگراد» که فعلا نامش تغییری نکرده.

استالین، لنین، کالینین، شوروی

دولت روسیه اعلام کرده است که برای توسعه اقتصادی «کالینینگراد» و تبدیل آن به «هنگ کنگ روسیه» برنامه های جدی دارد.

بهروز بهادری فر

نسخه فیس بوک: https://goo.gl/asjyek

کالینینگراد

کالینینگراد

کالینینگراد

کالینینگراد

کالینینگراد

3 فکر می‌کنند “کالینینگراد، سرزمین کهربا

  1. بازتاب: سوغاتی‌های معروف روسیه | آی لاو راشا

  2. مهدیار

    در پاسخ به :
    “ولی بر خلاف شاعران ایرانی که به واسطه محل تولد یا دفنشان، کشورهای دیگر آنان را مصادره می کنند، روسیه ادعایی بر روسی بودن کانت ندارد.”
    آیا در زمان نظامی کشوری به نام ایران وجود داشته است که نظامی گنجوی هم متعلق به آن باشد دولتی بنام شروانشاهان وجود داشته که نظامی نیز شهروند آن دولت بوده است . بلاخره یک معیار ثابت برای انتساب یک نفر به یک مکان باید باشد . و اگر به خاطر فارسی گفتن منتسب به ایران شود درست نیست زیرا در ایران علاوه بر فارسها ترکها ، کردها ، بلوچها، ترکمن ها و اعراب نیز زندگی تاریخی دارند.و تازه در این صورت باید غزالی و زکریای رازی و …. عرب بشمار آورد چونکه تمامی تالیفاتشان به زبان عربی است به همین علت است که محل تولد تنها مبنای تعلق یک فرد به یک کشور است .

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *